2014 model 185.000 kmdeki Seat Leon aracıma yaklaşık bir sene önce sanayide ayarlı Amerikan park modülü taktırmıştım. Bizim ön sinyaller parklarla birlikte kısık tonda sürekli yanıyor, sinyal verince de normal şekilde yanıp sönüyor. Haftaya perşembe günü TÜVTÜRK vize randevum var fakat sanayide kime sorsam kafamı çorba etti. Kimi usta hiçbir şey olmaz, ışık şiddetini potanstan kıs gir hafif kusurla geçersin diyor, elektrikçim ise Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 yılında diye soruyorsan kesinlikle kalırsın, artık yeni talimatnamede sabit yanan turuncu sinyallere direkt ağır kusur basıyorlar deyip 1500 lira sökme takma parası istiyor.
İşin kötüsü araca sonradan çekilen tesisatta bazı gariplikler baş gösterdi. Geçen gün akünün yanındaki sigorta tablasını kontrol ederken modüle giden kablo pabuçlarında ve soketlerde hafif oksitlenme gördüm. Modülün üstündeki vidayla ışığı tamamen kapatmayı denedim ama sıfırlayınca bu sefer can-bus hattı saçmaladı, sinyal rölesi hızlı hızlı atmaya başladı ve gösterge panelinde sarı ampul arıza lambası yandı. Araya eklenen taş dirençler de aşırı ısınıyor, belli ki BCM gövde kontrol beyni çekilen bu fazladan akımı düzgün okuyamıyor.
İstasyona gittiğimde teknisyen kaputu açıp modülü veya sonradan çekilen röleli kabloları gördüğünde doğrudan sistemi kusurlu yazar mı merak ediyorum. Amerikan park muayeneden geçer mi 2026 şartlarında güncel olarak bu durumdan kalan ya da geçen var mı aranızda? Muayene kanalında rezil olup tekrar randevu kovalamak istemiyorum; modülü tamamen devreden çıkarıp orijinal duylara ve fabrikasyon tesisata geri mi döneyim, yoksa düğmeli sistem yapıp kapatarak girsem kurtarır mı? Yakın zamanda vizeden geçenler aydınlatırsa ona göre yarın sabah sanayiye bırakacağım arabayı.