2013 model 214.000 kmdeki Renault Megane 3 1.5 dCi aracımı iki haftadır muayeneye hazırlamak için sanayide uğraşıyorum. Egzozdan kalmasın ve arıza lambası yanmasın diye kurum bağlayan EGR valfi sökülüp temizlendi, ara ara tekleme yaptıran MAF sensörü yenilendi ve sol ön tekerdeki ABS sensör soketindeki oksitlenme giderildi. Usta en son arıza tespit cihazını bağlayıp motor beyni üzerindeki tüm geçmiş hata kayıtlarını sildi, fren testine kadar soktuk ve araba tek seferde geçer hale geldi. Bütün hazırlığı bitirdik, muayenenin bitmesine iki gün kaldı ama dünden beri resmen tüvtürk randevu alamıyorum sistem mi bozuk anlamadım.
Hem e-Devlet kapısı üzerinden hem de doğrudan resmi internet sitesinden deniyorum. Plaka bilgilerini, ruhsat seri numarasını ve şehir seçimini eksiksiz giriyorum; istasyon seçme ekranına gelince sistem ya sonsuz bir yükleme animasyonunda kalıyor ya da tam uygun saati işaretleyip onayla butonuna basınca Teknik bir aksaklık nedeniyle işleminiz gerçekleştirilemedi uyarısı verip başa atıyor. Farklı tarayıcılardan, telefondan, laptoptan ve mobil veriden denedim, önbelleği temizledim ama sonuç değişmiyor; onay SMSi aşamasına bir türlü geçemiyorum.
Muayene süresi geçerse hem gecikme zammı binecek hem de trafikte ceza yeme riski var. Çağrı merkezini aradığımda da dakikalarca telesekreter dinletip yoğunluk var diyerek hattan düşürüyorlar. Komşu ilçelerdeki istasyonlara bile razıyım ama slotları bile listeletmiyor. Son günlerde bu sorunu yaşayan var mı, sistemde genel bir altyapı arızası mı var yoksa randevuların sisteme düştüğü özel bir saat mi bulunuyor? Başına gelen arkadaşlar bir yol gösterirse sevinirim.