Dün akşam iş çıkışı araca bindim, hava biraz serinlesin diye camı açayım dedim ama tık yok. 2013 model 215.000 kmdeki Renault Megane 3 1.5 dCi aracımın şoför kapısındaki ana kumanda panelinden sol ön cam düğmesi çalışmıyor, düğmeye basınca ne motordan en ufak bir inilti geliyor ne de krikodan bir zorlanma sesi. İşin garip tarafı aynı panelden sağ ön ve arka camları sorunsuz açıp kapatabiliyorum, sadece benim taraf tamamen tepkisiz kaldı.
Bugün sanayide bir elektrikçiye uğradım, kapı döşemesini söküp baktık. Usta soketleri çıkarıp ölçü aletiyle voltajı kontrol etti, tetikleme sinyali geliyor gibi duruyor dedi. Kapı körüğü içinden geçen kablo demetinde kırılma ya da ezilme olabilir mi diye şüphelendik ama dıştan bir kopukluk görünmüyor. Direksiyon altındaki sigorta paneli üzerinden cam devresine ait sigortayı ve röleyi kontrol ettik, atan veya yanan bir parça yok. Usta düğme kartında oksitlenme olabileceğini söyledi, kontak spreyi sıkıp temizledik fakat yine de hiçbir tepki alamadık.
Usta en son cam motorunun kömürleri bitmiş ya da konfor beyni kapı modülünü kilitliyor olabilir, komple kumanda bloğuyla motoru değiştirelim dedi ama parçaların sıfırı ciddi para, çıkmasına da güvenemedim. Daha önce benzer bir arıza yaşayıp komple düğme takımını veya motoru değiştirmeden çözen oldu mu, sorun gerçekten butonun içindeki lehim çatlağı ya da tırnaktan mı kaynaklanıyordur? Parça siparişi vermeden önce denememi önereceğiniz bir yöntem var mı?