2006 model Megane 2 1.6 Dynamique aracım var, 240.000 kmye yeni geldi. Yaklaşık 10 gündür arabaya bindiğimde ekranda megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo ve artık canıma tak etti. Sabah işe giderken kartı yuvaya takıyorum, tık sesi geliyor ama kadranda direkt hata mesajı çıkıyor. Start düğmesine basıyorum marş kesinlikle basmıyor, göstergedeki kırmızı immobilizer ışığı da hızlı hızlı yanıp sönüyor. Bazen kartı yuvada hafif sağa sola kastırınca ya da 10-15 kere üst üste çıkartıp takınca şansa algılıyor ve araba anca öyle çalışıyor.
Geçen gün sanayideki oto elektrikçiye bıraktım. Usta akü voltajını ölçtü, ardından akü yanındaki sigorta kutusunda oksitlenme var mı diye kontrol etti ama besleme hatları temiz çıktı. Kartın içindeki transponder bobini ayaklarında lehim çatlağı olabileceğini ya da kart okuyucu yuvası içindeki mikro switch tırnaklarının kırılmış olabileceğini söyledi. Hatta aracı Clip cihazına bağlayıp UCH gövde kontrol ünitesine baktı, orada da kart okuyucu ile iletişim kopukluğu arızası düşmüş. Usta Yeni kart kodlayıp deneriz, olmazsa kart yuvasını komple değiştiririz dedi fakat ezbere parça değiştirmek istemiyorum.
Yedek kartım maalesef kayıp, tek anahtar ile kullanıyorum. Kartı falçatayla dikkatlice yarıp bobin lehimlerini tazeletsem sorun çözülür mü, yoksa arıza kesin kart okuyucu kartuşunda mıdır? Daha önce bu durumu yaşayıp nokta atışı çözen varsa akıl verebilir mi, her sabah arabada kalma stresi yaşamaktan bıktım.