2016 model 185.000 kmdeki Fiat Doblo 1.6 Multijet Maxi aracıma uzun zamandır ön tarafa biraz daha dolgun ve şık bir hava katmak için ayarlı Amerikan park uygulaması yaptırmayı düşünüyorum. Geçen gün sanayideki oto elektrikçiye uğradım; usta Yeni nesil ayarlı, taş dirençli ve Can-Bus uyumlu modüllerden takarız, BCM gövde kontrol beyni arıza lambası yakmaz ama far anahtarından gelen sinyal tesisatına ek yapmamız, sigorta kutusu üzerinden de düzgün bir hat çekmemiz lazım dedi.
Benim asıl çekincem ise elektrik aksamındaki olası ısınma ve önümüzdeki ay gireceğim TÜVTÜRK araç muayenesi. Sanayide kime sorsam farklı konuşuyor; kimi üzerindeki ayar vidasından ışık şiddetini kısarsan veya anahtarlı modül takıp kapatırsan hafif kusurla bile uğraşmadan geçersin diyor, kimi de artık sinyallerin sabit turuncu yanmasına direkt ağır kusur yazıp bırakıyorlar, röle ve kablo tesisatını orijinal soketine çevirmeden geçemezsin diyerek aklımı karıştırdı.
Bu belirsizlik yüzünden montajı yaptırmadan önce sizlere danışmak istedim; açıkçası dobloya amerikan park yaptırsam muayenede sıkıntı olur mu, yoksa muayene istasyonuna girmeden önce sistemi tamamen devre dışı bırakacak aç-kapa bir buton koydurmak şart mı? Benzer kasada bu modülü kullanıp yakın zamanda muayeneden geçen ya da Can-Bus hattında oksitlenme, aşırı akım çekme gibi elektriksel sorunlar yaşayan olduysa tecrübelerinizi aktarabilirseniz çok sevinirim.