2018 model Honda Civic 1.6 Eco Elegance aracım var, şu an 84.000 km’de. Aracı ikinci el olarak hatasız boyasız aldım fakat geçen hafta sonu arabayı detaylıca yıkadıktan sonra arka sağ ve sol C sütunu bölgesinde bariz dalgalanmalar ve içeri doğru çöküntüler fark ettim. İnternette araştırınca zaten bu kasanın meşhur bir derdi olduğunu gördüm ama başıma geleceğini hiç düşünmüyordum. Bildiğiniz Honda Civic fc5 göçük sorunu beni de vurdu; özellikle güneş vurduğunda tavan birleşim hattındaki o bombeleşme ve dalgalanma insanın canını fena halde sıkıyor.
Hafta içi sanayide kendi kaportacıma götürdüm, fitilleri ve iç tavan döşemesini aralayıp baktı. Gövde paneli ile iç şasi taşıyıcı karkas arasındaki mastik dolgunun ve fabrikasyon punta kaynağı noktalarının esneme yapıp sacı içeri çektiğini söyledi. Herhangi bir kaza, darbe ya da dışarıdan baskı kesinlikle yok. Usta iç kısımdaki takviye braketi ve köpük dolgu paneli gergin tutamıyor, sac çok ince olduğu için şasi esnedikçe böyle katlama yapıyor dedi. Yetkili servise durumu ilettiğimde ise garanti süresi bittiği için sadece göçük düzeltme ve fitil içi köpük/mastik enjeksiyonu önerdiler, ona da dünya para istiyorlar.
Bu Honda Civic fc5 göçük sorunu ile karşılaşıp dışarıda vakumlu PDR boyasız göçük onarımı yaptıran veya içeriden ek destek fitili bastıran var mı? Düzeltildikten sonra şasi burulmalarında ya da çukurlara girip çıktıkça aynı yerden tekrar sac bırakma, dalgalanma veya punta kaynaklarında kopma riski oluyor mu? Benzer tecrübesi olanlar ne kadara ve nasıl bir işlemle çözdüklerini yazarsa çok makbule geçer.