Geçen sene sıfır aldığım 2023 model 1.0 TSI Style paket Polo aracım şu an 18.500 kmde ve ilk periyodik bakımını serviste yeni yaptırdım. Araca kadran selamlama, Amerikan park, geri viteste sağ ayna indirme ve korna onaylı kilit açma gibi fabrikasyon kapalı gelen özellikleri VCDS kabloyla açtırmak istiyorum. Sanayide bu işlerle uğraşan bir oto elektrikçi arkadaş BCM gövde kontrol modülü üzerinden basitçe kodlama yapacağını, sigorta tablasına ya da tesisata fiziksel hiçbir müdahale olmayacağını, serviste de kimsenin bunu anlamayacağını söyledi.
Fakat kafamı kurcalayan ciddi bir mesele var; Doğuş Oto periyodik bakımda aracı ODIS teşhis cihazına bağlayıp gateway modülü üzerinden online tarama yaptığında sistemdeki log kayıtlarından bu parametre değişikliklerini tespit eder mi? Yetkili servisteki müşteri danışmanına laf arasında üstü kapalı sorduğumda, elektronik beyin üzerinde fabrikasyon harici yapılan her oynama CAN-BUS hattında kayıt bırakır, elektrik aksamında bir arıza yaşanırsa garanti kapsamından çıkar minvalinde konuştu ama çok da net bir bilgi vermedi. Özellikle konfor beyni veya multimedya ünitesinde yarın bir gün oluşabilecek bir temassızlık, voltaj dalgalanması ya da arıza durumunda garanti dışı kalmaktan çekiniyorum.
Daha önce bu kasada benzer kodlamaları yaptırıp da yetkili servise giden, garantiden işlem yaptıran oldu mu aranızda? Gerçekten vw polo gizli özellik açtırmak garanti bozar mı yoksa servisin sadece göz korkutmak için söylediği bir durum mu? Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim, boş yere aracın garantisini yakmak istemiyorum.