Geçen hafta 2014 model Megane 3 1.5 dCi aracımla (araç şu an 185.000 km’de) Ankara-Eskişehir yolunda seyir halindeyken radar uygulamasına denk gelmişim. Araçta zaten kadran sapması olmasın diye sanayide geçen ay ABS hız sensörü ve motor beyni yazılımı kontrol edilmişti. OBD cihazı bağlayıp baktığımızda gösterge paneli ile gerçek hız birebir örtüşüyor. Yolda giderken de Cruise Control sistemini tam 110 km/s hıza sabitlemiştim, yani hız sınırını aşmama imkan yok. Buna rağmen dün sisteme bir girdim, 138 km/s hızla ceza kesildiğini gördüm.
Postayla tebligat kağıdı geldi fakat ne kağıdın üzerinde aracın fotoğrafı var ne de E-Devlet üzerindeki ceza detayında herhangi bir radar görseli mevcut. Sanayideki oto elektrikçi ustama durumu sordum, Hız sensörü verilerine ve senin dediğin hıza bakılırsa bir yanlışlık var, delilsiz ceza yazamazlar dedi. Benim kafam tamamen karıştı, radar cezası geldi ama foto yok itiraz ediyim mi yoksa hiç mahkeme süreçleriyle uğraşmayıp %25 erken ödeme indiriminden faydalanıp ödeyip kapatayım mı bilemedim.
Daha önce böyle görsel delili, fotoğrafı olmadan adrese postalanan radar cezasına Sulh Ceza Hakimliğinde itiraz edip iptal ettiren oldu mu? Mahkemeye dilekçe verirken aracın ECU log verilerini veya beyinden alınan hız kayıtlarını sunmak bir işe yarar mı, süreç nasıl işliyor tecrübeli arkadaşlardan bilgi bekliyorum.