Usta vallahi kafayı yemek üzereyim, haftalardır sanayi sanayi gezmekten bıktım. Aracım 2014 model Renault Megane 3 1.5 dCi, 185.000 kmde. Son iki haftadır başıma bela olan bir durum var. Yolda giderken, özellikle 4. veya 5. viteste 100-110 km/h hızla akarken araba birden boşa düşer gibi oluyor. Pedala sonuna kadar basıyorum ama devir ibresi tık demiyor, araba bildiğin yığılıyor. 3-4 saniye sonra kendi kendine aniden toparlayıp öne fırlıyor ya da kenara çekip kontağı kapatıp açmam gerekiyor. Birkaç ustaya gösterdim, hepsi farklı bir şey söylüyor ama arıza tespit cihazında net bir hata kodu da düşmüyor. Sizce araç seyir halindeyken bi anda gaz kesiyor neden yapar bunu?
Geçen hafta sanayideki usta ilk olarak depodan şüphelendi, mazot filtresini değiştirdik ve EGR valfi ile gaz kelebeği temizliği yapıldı. Tamam abi, kurum bağlamış ondan yapıyordur, hallettik dediler. İki gün sorunsuz bindim, tam çok şükür düzeldi derken dün akşam E-5 trafiğinde yine aynısını yaptı. Hatta bu sefer gösterge panelinde anlık olarak Enjeksiyonu Kontrol Ettirin uyarısı verip saniyesinde söndü. Arabayı yürürken stop ettirecek diye ödüm kopuyor, arkadan gelen araçla burun buruna kalıyoruz.
Tanıdık bir elektrikçi arkadaş krank mili konum sensörü ısınınca sinyali kesiyor olabilir ya da MAP sensörü (basınç sensörü) saçmalıyordur dedi. Başka bir pompacı usta ise ECU beyni soketlerinde oksitlenme olabileceğini, soketlerin temizlenmesi gerektiğini söyledi. Aranızda daha önce bu tarz bir beyin veya sensör arızası yaşayıp çözen var mı? Hangi parçaya yönelmem lazım, boş yere parça değiştirmek istemiyorum artık.