Usta usta gezmekten bıktım artık, en son çare buraya yazıyorum. Araç 2017 model Passat B8 1.6 TDI DSG Comfortline, şu an 168.000 kmde. Geçen hafta akşam trafiğinde dur-kalk yaparken bir anda araba sanki boşa düşmüş gibi oldu. Gaza basıyorum motor devirleniyor ama araç milim kımıldamıyor. Ekranda anahtar işareti çıktı ve vites harfleri (PRNDS) komple yanıp sönmeye başladı. Kenara çekip kontağı kapattım, biraz bekleyip tekrar çalıştırdım ama vites kolunu Dye de alsam Rye de alsam araç kavramıyor. O an çaresizce telefonla forumlarda passat b8 dsg şanzıman vitese geçmiyo yardım konularına baktım ama çözemeyince mecbur çekici çağırdık.
Sanayideki DSG özel servisine arabayı çektik, bilgisayara bağladık. Cihazda düşük hidrolik basınç ve 1. vites solenoid valf hatası verdi. Usta direkt bunun mekatronik kartı gitmiş, komple mekatronik beyni değişecek veya revizyona girecek diyerek dünya para istedi. Başka bir ustaya danışayım dedim, o da mekatronik basınç tüpü gevşemiş veya plaka çatlamış olabilir, hidrolik yağ kaçırdığı için vites konum sensörü yanlış değer okuyordur dedi. Vites kolunu hareket ettirirken şanzımanın altından tık tık diye röle sesi gibi bir ses geliyor ama vitese bir türlü geçmiyor.
Daha önce böyle bir durumla karşılaşan, bu dertten müzdarip olan var mı? Komple mekatronik değişimine girmeden sadece güçlendirilmiş basınç tüpü ve solenoid valf değişimiyle bu sorunu çözen oldu mu? Yoksa mekatronik beyni komple değiştirmek şart mı, sanayide boş yere soyulmayalım? Tecrübeli olanlar bir yol gösterirse çok makbule geçer.