2013 model 1.5 dCi Megane 3 Touch paket aracımla (şu an 218.000 kmde) geçen hafta uzun yola çıkarken fark ettim, sol taraftaki düğmeden sistemi açıyorum fakat ekrana bir türlü hız değeri gelmiyor ve hız sabitleyici çalışmıyor. İşin garip yanı, düğmeyi hız sınırlayıcı konumuna getirdiğimde sistem sorunsuz çalışıyor ve ekranda limitör simgesi çıkıyor. Fakat sabitleme moduna aldığımda direksiyondaki tuşlara basmama rağmen araç hızı sabitlemiyor, hiçbir tepki vermiyor.
Hafta içi bizim sanayideki oto elektrikçiye bıraktım aracı. Cihaza bağladılar, net bir arıza kodu düşmemiş. Usta ilk etapta pedal altındaki fren müşürü veya debriyaj pedal sensöründen yapabileceğini söyledi. Pedal soketleri söküldü, oksitlenme var mı diye bakıldı, sprey sıkıp temizlendi hatta deneme amaçlı yeni fren müşürü takıldı ama yine tık yok. Sigorta kutusundaki ilgili sigorta grubunu da kontrol ettik, atan patlayan bir şey görünmüyor.
Usta en son direksiyon zembereği (sargısı) kopmuş olabilir, tuşların sinyali beyne gitmiyordur ya da BCM gövde beyni tarafında bir temassızlık vardır, direksiyonu söküp bakmamız lazım dedi. Hava yastığını söktürmeden önce sizlere danışmak istedim. Daha önce benzer şekilde limitörü çalışıp sabitleyicisi devreye girmeyen, bu sorunu yaşayan var mı? Boş yere direksiyon göbeğini ve beyni elletmeyelim, nokta atışı neresine baktırmam gerekir?