2011 model Renault Megane 3 var bende, araç 185 bin kmye geldi. Son birkaç aydır özellikle gece yolculuklarında önümü neredeyse hiç göremez oldum. Aracı gece çalıştırıp baktığımda farların dışındaki polikarbonat kaplamanın güneşten ve sıcaktan aşırı derecede sarardığını ve katman katman oksitlenme yaptığını fark ettim. Geçen hafta sanayide oto elektriğe uğradım, tesisatta veya sigorta kutusunda bir sorun var mı diye baktırdım. Tesisat, duy bağlantıları ve halojen ampuller sağlam çıktı ama usta farın dış plastiği matlaştığı için ışık kırılıp içeride kalıyor dedi.
Oto boyacıya sordum, zımpara atıp üzerine UV vernik uygulaması yapmak için dünya para istedi. Bir de plastik çok incelmiş, kalın pasta veya keçe vurursak yakarız diye gözümü korkuttu. İnternette, forumlarda ve sosyal medyada sürekli pratik yöntem diye karşıma çıkıyor. Gerçekten far parlatma diş macunu ile yapılır mı yoksa bu yöntem farın yüzeyini daha da berbat eden geçici bir şehir efsanesi mi?
Diş macununun içindeki o mikro Granüllü aşındırıcı yapı, polikarbon camdaki o sarı oksit tabakasını söküp almaya yeter mi? Aranızda bunu daha önce deneyen, mikrofiber bezle ovup verim alan var mı? Plastiği iyice çizip matlaştırırım diye cesaret edemiyorum. Eğer oluru varsa hafta sonu sanayiye para kaptırmadan kendim girişeceğim, tecrübesi olanlar bir el atarsa çok sevinirim.