Aracım 2006 model Renault Megane 2 1.6 16V Dynamique paket, şu an 245.000 kmde. Yaklaşık iki haftadır ne zaman arabaya binip kartı yuvaya soksam ekran kilitleniyor ve megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo. İlk başlarda kartı iki üç kere çıkarıp takınca veya kartı yuvada hafif sağa sola bastırınca tık diye direksiyon kilidini açıp marş basmama izin veriyordu ama son iki gündür iyice çileden çıkardı. Start düğmesine basıyorum, direksiyon kutusundan tık sesi bile gelmiyor, göstergede kırmızı immobilizer ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyor ve araba marş almıyor.
Geçen hafta sanayide oto elektrikçiye gösterdim, usta ilk önce karta baktı yedek kartın var mı dedi, yedek kartım da yok maalesef. Kartın içindeki anten bobini lehimleri kopmuştur ya da UCH beyni kartı tanımıyordur dedi. Kartı açıp bakmak istemedi, başka bir oto anahtarcıya yönlendirdi. O usta da kart okuyucu yuvası içindeki o küçük plastik tırnakların kırılmış olabileceğini, bu yüzden karta basan switchlerin temassızlık yaptığını söyledi. Akü kutup başını söküp 10 dakika bekledik, motor içi sigorta kutusu üzerindeki immobilizer sigortası ve röleleri kontrol ettik, hatta soketlerde oksitlenme var mı diye kontakt sprey sıktık ama sorun çözülmedi.
Şu an araba kapının önünde yatıyor, ne zaman kartı yuvaya itsem ekranda megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo, başka hiçbir reaksiyon vermiyor. Komple kart okuyucu yuvayı söküp içindeki mikro switchleri kendim mi havya ile değiştireyim yoksa kartı sıfırdan kodlatıp yeni anahtar mı yaptırayım karar veremedim. Daha önce bu şekilde kart okuyucu yuvası veya kart içindeki SMD transistör/bobin lehim çatlağı arızası yaşayan oldu mu? Sorunu kartı değiştirerek mi yoksa okuyucu yuvayı tamir ettirerek mi çözdünüz, maliyeti ortalama ne kadar tutar?