Usta kafayı yemek üzereyim, 2007 model Megane 2 1.6 16V benzinli (228.000 kmde) aracım son iki haftadır iyice saçmalamaya başladı. Sabahları işe gideceğim zaman kartı yuvaya takıyorum, ekranda megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo ve aracın kontağı bir türlü açılmıyor. Start butonuna basıyorum, direk direksiyon kilidi bile açılmıyor, tık sesi gelmiyor. Bazen kartı 10 kere çıkarıp takıyorum, kartı hafif yukarı doğru bastırarak yuvada tutarsam anca okuyor. Yedek kartı denedim onda da aynı sıkıntıyı yapıyor, yani problem pilden ya da kartın kendisinden değil sanırım.
Geçen gün sanayide oto elektrikçiye götürdüm, adam hiç detaylı bakmadan kart okuyucu değişecek kanka dedi direkt fahiş bir fiyat çekti. Başka bir usta ise UCH gövde beyni lehim oksitlenmesi yapmış olabilir, immobilizer sinyali alamadığı için marş kestiriyordur dedi. Şüphelenip akşam yuvayı söküp kendim baktım, içindeki ilk kademe plastik tırnak kırılmış gibi geldi ama emin olamadım. Kart yuvaya tam oturmayınca içindeki mikro switch temassızlık yapıyor herhalde, o yüzden mi okumuyor anlamadım. Motor içi sigorta kutusunu da kontrol ettim, gözle görülür bir oksitlenme yok ama bu lehim çatlağı veya kart okuyucu içindeki devre mevzusu kafamı çok karıştırdı.
Daha önce bu sorunu yaşayıp çözen var mı? Gerçekten beyinle veya soketlerle mi alakalı yoksa bu kart okuyucu yuvasının içindeki tırnakları tamir ettirsek kurtarır mı? Sanayide boşu boşuna UCH beynine veya sıfır kart okuyucuya dünya para kaptırmayalım. Tam olarak nereden başlanmalı, başına gelen veya anlayan ustalar bir yol gösterirse çok makbule geçer.