2016 model 1.5 TDCi Ford Focus Titanium aracımı yaklaşık 4 ay önce bilerek ve piyasasına göre uyguna kapattım, şu an 142.000 kmde. Alırken önden kazası olduğu ve sigorta şişirmesinden dolayı ağır hasar kaydı işlendiği söylenmişti. Almadan önce tanıdık ustaya gösterdik, şasi ve podyelerde işlem yok temiz çıktı ancak kazada hava yastığı beyni ve ön sağ ABS sensörü değişmiş, soket tarafında oksitlenme olduğu için kablo tesisatı elden geçmiş. Araç mekanik ve yürür olarak çok şükür saat gibi, geçen hafta 1000 km yol yaptım en ufak tekleme veya arıza lambası yakma durumu yaşatmadı.
Gel gelelim asıl karın ağrısı meseleye... Arabayı şehir içinde aktif olarak kullanıyorum ve malum devirde trafikte ne olacağı hiç belli olmuyor. Parça fiyatları, işçilikler aldı başını gitti; yarın bir gün ters bir durumda cebimizden kaza masrafı çıkmasın diye aracıma kasko yaptırmak istiyorum. Ancak kafamı kurcalayan en büyük soru pert kayıtlı araç kasko yapılır mı? Mahalledeki sigortacı arkadaşa uğradım, abi bazı acenteler muafiyetli yapıyor, bazı şirketler ağır hasarlı görünce direkt ekranı kapatıyor gibi net olmayan ifadeler kullandı.
Daha önce bu durumu yaşayıp kaza geçmişi olan arabasına kasko yaptırabilen var mı aranızda? Pert kayıtlı araç kasko yapılır mı soruma tecrübesiyle yanıt verecek birileri çıkarsa çok sevinirim. Hangi sigorta şirketleri bu tarz araçlara onay veriyor ve olası bir kaza anında eksper airbag beyni veya önceden değişen parçaları bahane edip ödemede sıkıntı çıkarıyor mu? Konu hakkında bilgisi veya tanıdık sigortacısı olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.