Bizim 2011 model 245.000 km’deki Ford Focus’un geçen haftalardaki aşırı sıcaklardan sonra birdenbire tavan döşemesi sarktı hangi yapıştırıcıyla tutar diye kara kara düşünmeye başladım. İlk başlarda sadece arka tavan lambası tesisatının olduğu kısımdan hafif bir potluk yapıyordu, çok önemsemedim. Ancak son günlerde sağ taraftaki sunroof tahliye borusu hizasına doğru kumaş tamamen kendini bıraktı. Şu an arkadan dikiz aynasına baktıkça kumaş kafama değecek raddeye geldi, arabanın içi resmen çadır gibi duruyor.
Dün sanayide kaportacı ve döşemeci bir ustaya gösterdim. Usta Sadece kumaşı yapıştırmakla kurtarmaz, altındaki sarı izolasyon süngeri sıcaktan ve nemden çürümüş, tavanın komple sökülüp süngerin kazınması lazım dedi. Sadece işçilik ve yeni kumaş için uçuk bir fiyat çekti. Ben de tavanı tamamen indirmeden, kafa hizasını kurtaracak pratik bir çözüm arıyorum. Tavan döşeme klipsleri ve güneşlik ayaklarını söküp aradan içeri baktığımda, bahsettiği süngerin cidden ufalandığını gördüm ama şimdilik sarkma orta kısımda yoğunlaşmış durumda. Tavan lambasını söküp kablo soketlerini ve iç aydınlatma sensörü kablolarını zedelemeden aradan müdahale etmeyi planlıyorum.
Aramızda bu dertten muzdarip olup kendi imkanlarıyla çözen var mı? Piyasadaki klasik bally türü yapıştırıcıların yazın yüksek sıcaklıkta kusma yaptığını, kumaşın üstüne leke çıkarttığını ve süngeri erittiğini duydum. Sprey kontak yapıştırıcı mı kullanmak lazım yoksa ısıya dayanıklı özel sıvı yapıştırıcılar mı daha iyi sonuç verir? Tam olarak tavan döşemesi sarktı hangi yapıştırıcıyla tutar, leke bırakmadan ve alt tabakadaki süngeri iyice mahvetmeden tutturabileceğimiz kesin bir marka tavkiyeniz var mıdır? Şırıngayla yapıştırıcı enjekte edenleri de gördüm ama kumaşta iz kalır diye korkuyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.