Beyler geçen ay 2016 model Renault Megane 1.5 dCi Icon paket 164.000 kmdeki aracı ihaleden oldukça uygun bir fiyata denk getirip aldım. Araç önden ve sağ çamurluk tarafı çaprazından darbe aldığı için zamanında sigorta şirketi tarafından ihale çıkışlı yapılmış ve sisteme pert kaydı işlenmiş. Sanayide kendi ustalarımla Adan Zye aracı toplattık; kaporta aksamı kusursuz şekilde halledildi. Güvenlik tarafında ise patlayan ön hava yastığı modülü sıfırıyla değişti, ABS beyni kontrol ettirilip resetlendi ve sağ direkteki darbe sensörü orijinal parçasıyla yenilendi. Tesisattaki kablolarda oluşan oksitlenme temizlendi ve şu an göstergede en ufak bir arıza lambası dahi yanmıyor.
Aracı günlük aktif olarak kullanıyorum, mekaniğinde veya yürüründe hiçbir sıkıntı kalmadı fakat trafikte ne olacağı belli olmaz diyerek kafa rahatlığı için kasko yaptırmak istiyorum. Yalnız sigorta acentelerini gezmeye başlayınca kafam iyice çorba oldu. Kimi acente Ağır hasarlı veya pert kaydı olan araca hiçbir şekilde poliçe kesilemez deyip direkt kapıyı kapatıyor, kimi acente ise darbe almış araçlara özel yüksek muafiyetli teklifler çıkarıyor. Kafamdaki soru işaretlerini gidermek için buradaki tecrübeli arkadaşlara sormak istedim; gerçekten pert kayıtlı araç kasko yapılır mı, yapılırsa hangi şirketler bu riski üstlenip onay veriyor?
Daha önce benim gibi pert kayıtlı veya ağır hasar kayıtlı arabasını toplayıp sorunsuz kasko yaptıran var mı? Şirketlerin sunduğu bu kaskolarda poliçe bedeli veya pert durumunda ödenen tazminat tutarı çok kırpılıyor mu, kaza anında ekspertiz sürecinde sorun yaşar mıyım? Tecrübelerinizi ve hangi acentelerle çalıştığınızı paylaşırsanız çok sevinirim.