2012 model 218.000 kmdeki Ford Focus 1.6 TDCi aracımla kaç gündür sanayi yollarında perişan oldum. Muayene öncesi hazırlık olsun diye arabayı baştan aşağı bakıma soktum. EGR valfi kurum bağlamıştı temizlettim, kalkışta zıplama yapıyordu oksijen sensörü değişti. Üstüne bir de ABS beyni revizyona gitti ve arka fren limitörü ayarlandı. Egzoz emisyon ölçümünü de problemsiz halledip sıfır hatayla muayeneye hazır hale getirdik. Ancak arabanın mefreetini eksiksiz halletmeme rağmen iki gündür muayene randevusu krizini aşamıyorum.
Sabahtan beri bilgisayar başındayım, cep telefonundan da deniyorum ama yok. Plakayı ve ruhsat seri numarasını giriyorum, il ve ilçe seçim ekranına gelince sayfa donup kalıyor. Bazen ilerliyor gibi oluyor bu sefer de ekran kapanıyor. Gece saat 12de sistem yenilenir belki boş kontenjan açılır diye uykusuz kalıp bekledim ama durum aynı. Gerçekten tüvtürk randevu alamıyorum sistem mi bozuk anlamadım, e-Devlet üzerinden denediğimde de sürekli genel bir hata koduyla ana sayfaya atıyor.
Muayene sürem yarın akşam doluyor. Çevirmeye girsem dünya kadar ceza yiyeceğim, muayenesiz gezmek istemiyorum. Sanayideki usta sabah erkenden istasyona git, şansını dene dedi ama randevusuz araç kesinlikle almadıklarını biliyorum, kapıdan dönmek istemiyorum. Benim gibi son günlerde bu e-randevu paneliyle sıkıntı yaşayan var mı? Çağrı merkezini aradığımda da müşteri hizmetlerine bağlanamadan hat düşüyor. Bu sistem kilitlenmesini aşmanın veya manuel randevu oluşturmanın bir yolu var mıdır?