Bizim emektar 2001 model Honda Civic 1.6 VTECi bilginiz olsun diye detaylıca yazayım, araç şu an 312.000 kmde. Son iki senedir memlekette açık otoparkta güneşte kala kala torpido, yani ön göğüs resmen kavruldu. İlk başlarda ön camın hemen dibinden kılcal bir çizgi gibi başlayan yarık, geçen ayki aşırı sıcaklardan sonra iyice yürüyüp yolcu hava yastığı sensörü hizasına kadar uzadı. Hatta klimayı açtığımda göğsün altındaki kalorifer tesisatından gelen sıcaklıkla plastik iyice esniyor, gece sürüşlerinde içeriden tuhaf bir tıkırtı ve plastik aksamda hafif oksitlenme kokusuna benzer bir koku yayılıyor.
Geçen hafta sanayide oto döşemecisine gösterdim, Usta bunu komple söküp deri kaplamamız lazım ama söküm esnasında alt taraftaki göğüs söküm klipsleri kırılır, geri toplarken kablo tesisatına ve torpido beynine zarar veririz, trim sesi kesilmez diye gözümü korkuttu. Başka bir oto plastik tamircisine sordum, deri dolgu macunları ve sıvı plastik spreyi var dedi fakat airbag kapağının üzerini doldurursak olası bir kazada sensör direnç gösterir veya göğüs hava yastığı arıza lambası yakar diye o da yanaşmak istemedi. Çıkma parça aradım ama sanayideki çıkmacılar sadece çatlak olmayan plastiğe dahi dünya para istiyor.
Aranızda daha önce bu dertten muzdarip olup kendi imkanlarıyla veya dükkanda kalıcı bir çözüm bulan var mı? Özel yapıştırıcı plastik dolgularıyla veya deri tamir kitleriyle bu işi göğsü hiç sökmeden çözmek mümkün müdür? Arabanın göğsündeki çatlakları nasıl kapatabilirim ve yapacağım yüzeysel müdahale konsolun altındaki elektrik tesisatına ya da sigorta paneline zarar verir mi? Bu konuda tecrübesi olanlardan, usta tavsiyesi veya ürün önerisi olanlardan yardım bekliyorum, göze çok çirkin batmaya başladı.