Bizim 2012 model 1.3 Multijet Punto (215.000 kmde) iki haftadır tam bir baş belasına dönüştü. Sabahları ilk çalıştırmada motor inanılmaz sarsıntılı çalışıyor, gaza basınca tak tak diye ses gelip araç gaz yemiyor. İlk başta sigorta kutusu tarafındaki rölelerden şüphelenip sigortaları kontrol ettirdim ama sıkıntı oradan çıkmadı. Sanayideki usta bilgisayara bağlayınca krank mili sensörü hatası verdi, sensörü sıfırıyla değiştirdik ama sorun yine çözülmedi. Araç özellikle ısınınca 2000 devir arasında yığılıp kalıyor ve panoda enjektör arıza lambası yakıyor.
Dün başka bir pompacıya götürdüm, adam mazot basınç regülatörü ve EGR valfi tıkalı, hatta ECU beyin soketinde oksitlenme var diyerek dünya kadar masraf çıkardı. Beyni revizyona gönderelim, enjektörleri tezgaha bağlayalım diyor ama yapacakları işin garantisi de yok. Zaten sanayide usta usta gezmekten, her gidişte binlerce lira bırakıp sorunun çözülmemesinden gına geldi. Motorun bu çekişten düşmesi ve teklemesi yüzünden arabadan iyice soğudum, tamir ettirmek yerine doğrudan satıp kurtulmayı düşünüyorum.
Aracı bu şekilde satıp yerine sanayi yüzü göstermeyecek, masrafsız bir piyasa arabası almak var aklımda. İkinci elde yedek parçası ucuz, kronik arızası az olan bir modele geçmek istiyorum ama kafam çok karışık. Bütçeme göre bakınca Egea mı Symbol mü Clio mu almalıyım? Şehir içi kullanımda yakıtı üzmeyecek, mekanik parçası bol ve sanayide ustaların rahatça müdahale edebileceği model hangisidir, hangisine geçsem kafam rahat eder?