Bizim 2014 model Opel Astra J 1.4 Turbo aracın (şu an tam 142.000 kmde) geçen hafta arkadaki cam rezistansı düğmesine basınca sigorta attırmaya başladı. Sanayideki elektrikçi usta bagaj kapağına giden kablolarda kısa devre var dedi, röle ve sigorta kutusu üzerindeki ilgili sigortayı değiştirip halletti ama benim asıl derdim başka. Ankaranın sıcağında arabanın içi resmen fırın gibi oluyor, klima da bir süre sonra yetersiz kalıyor. Hem güneş girmesin hem de döşemeler yıpranmasın diye tüm camlara 2 numara film çektirmek istiyorum. Ancak kafamı kurcalayan büyük bir mevzu var; şu an güncel olarak cam filmi yasak mı cezası ne kadar, polis çevirmesinde doğrudan ceza yazıp muayeneden hafif kusurla mı geçiriyorlar yoksa direkt kalıyor mu? İnternette her kafadan bir ses çıkıyor, kimi hafif kusur diyor kimi direkt söktürüyorlar diyor.
Geçen gün bizim yan komşu kendi aracına film çektirirken kapı döşemesinin içindeki cam kaldırma motoru soketlerine su kaçırmışlar. Elemanların dikkatsizliği yüzünden sokette oksitlenme olmuş, cam bir inip bir kalkıyordu, konfor beyni de saçmalamış. En son usta kapı döşemesini söküp soketleri temizledi, oksitlenmeyi giderdi de öyle düzeldi. Ben de hem bu tarz bir işçilik hatasından ve elektrik aksamının zarar görmesinden korkuyorum hem de yolda polisle papaz olmak istemiyorum. Ön cam hariç yanlara ve arkaya film yaptırsam ceza yer miyim?
Bu aralar uygulamalar çok sıklaştı diyorlar. Gerçekten güncel ceza miktarını bilen veya yakın zamanda bu yüzden ceza yiyen var mı aramızda? Cam filmi yasak mı cezası ne kadar konusuna net bir cevap bulabilirsem cumartesi günü sabahtan sanayiye gidip bu işi kaliteli bir yerde yaptıracağım. Tecrübeli arkadaşlardan acil tavsiye bekliyorum, ceza makbuzuyla karşılaşmayalım durduk yere masraf açılmasın kafamıza.