2013 model Opel Astra J kasa 1.4 Turbo (A14NET motor) aracım var, aktif olarak 162.000 km’de. Son 2-3 aydır panelde sürekli çıkan ve bir türlü gitmek bilmeyen opel astra j kasa soğutma suyu az uyarısı bıktırdı artık beni. Arabaya her bindiğimde, motor hafiften ısınmaya başladığı an o sinir bozucu uyarı sesiyle birlikte ekranda Soğutma Suyu Az, Motoru Kapatın yazısı çıkıyor. İşin garip tarafı, kaputu açıp bakıyorum, genleşme tankı içindeki antifriz seviyesi tam olarak olması gereken çizgide (Kalt/Cold seviyesinde). Yani görünürde zerre su eksiltme yok, kaçak göçek yok ama o uyarı her çalıştırmada inatla yanıyor.
Geçen hafta bizim buradaki sanayiye götürdüm, ustaya durumu anlattım. Önce sisteme basınç verdiler, hortumlarda, devirdaim pompasında veya termostat gövdesinde herhangi bir sızıntı bulamadılar. Usta Kroniktir bu, yedek su deposu kapağındandır dedi, orijinal GM kapak aldım taktım ama nafile, ertesi gün yine aynı uyarıyı verdi. Başka bir elektrikçi usta ise genleşme tankının altındaki seviye sensörü arızalanmıştır ya da sokette oksitlenme vardır dedi. Hatta Astra J kasalarda bu haznenin içindeki şamandıra zamanla özelliğini yitirip dibe çöküyormuş, bu yüzden sensör suyu tam görse bile araç beyni sürekli su eksik sinyali alıyormuş.
Şimdi komple yedek su deposunu (sensörle birlikte) değiştirmeyi düşünüyorum ama boşuna da masraf etmek istemiyorum. Başına böyle bir durum gelen, bu kronik arızayı kesin olarak çözen var mı? Gerçekten her kontağı açtığımda o uyarıyı görmekten psikolojim bozuldu, yola çıkasım gelmiyor. Sensördeki oksitlenmeyi temizlemek işe yarar mı yoksa direkt kutuyu mu değiştireyim? Tecrübeli arkadaşlardan acil yardım bekliyorum. (En uygun Kategori ID: 2 - Motor ve Mekanik)