Beyler selam, geçen haftaki sağanak yağışlarda bizim emektar resmen kör uçuşu yaptırdı bana. Araba 2014 model Opel Astra J 1.4 Turbo Active paket, şu an 145.000 kmde. Yağmurlu havada silecekleri çalıştırdığımda camı temizlemek yerine resmen suyu sıvayıp bırakıyor, bir de üstüne garrr gurr diye inanılmaz sinir bozucu bir sürtünme sesi yapıyor. İlk başta bizim yağmur sensörü kafayı yedi sandım çünkü otomatik moda aldığımda silecekler dur durak bilmeden en hızlı ayarda çalışıyordu. Dedim herhalde sensörün soketinde kronik bir oksitlenme var ya da silecek motoru sigortası attı, elektrik aksamında bir temassızlık falan var diye düşündüm.
Hafta sonu hemen sanayideki bizim elektrikçi Hüseyin Ustaya çektim arabayı. Usta sağ olsun bilgisayara bağladı, sigorta kutusunu, röleleri falan kontrol etti. Oğlum arabada elektrik arızası yok, sensörün de canavar gibi çalışıyor, senin sileceklerin ömrü bitmiş, lastikler taş gibi olmuş camı çizip duruyor dedi. Orada bana yan sanayi bir takım silecek satmaya çalıştı ama internetteki fiyatların neredeyse iki katını istedi. Ben de uyanıklık yapıp sanayide taktırmadım, internetten Bosch marka birebir uyumlu muz silecek takımı sipariş ettim, bugün kargo geldi.
Şimdi bu yeni silecekleri kendim takmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadım. Aparatları falan çok ince plastik ve çok hassas duruyor, zorlasam silecek kolunu kırarım ya da yayını fırlatıp ön camı çatlatırım diye korkuyorum. İnternette çok karışık videolar var, herkes farklı bir klips sisteminden bahsetmiş kafam bulandı. Bu Opel Astra J kasa için silecek lastiği değişimi nasıl yapılır, bunun kolay bir püf noktası, tırnağını yönüne göre oturtma yöntemi var mıdır? Camı patlatmadan, o silecek kolundaki kilit mekanizmasına zarar vermeden bu işi evde kendim sıfır hata ile nasıl hallederim? Daha önce bu kasada değişim yapmış olan tecrübeli arkadaşlar detaylı bir tarif yazabilirse çok makbule geçer.