2015 model 1.5 dCi Icon paket bir Clio 4 aldım, araba şu an 138.000 kmde. Şehir içinde fıstık gibi, yakıtı falan çok iyi ama otobana çıkınca resmen kabusu yaşıyorum. Hız 80-90 km/s civarına geldi mi sol kulak hizamdan, sol dikiz aynasının oradan öyle bir ıslık sesi gelmeye başlıyor ki sanırsın cam hafif açık kalmış. Hele rüzgarlı havalarda 110-120ye sabitleyince içeride durulmuyor, müzik sesini son ses açıyorum yine de o uğultu kafamın içinde yankılanıyor. Cam kaldırma düğmesine sonuna kadar basıyorum, cam zaten tam kapalı olduğu için tık yok ama rüzgar kesilmiyor. Sol kapının fitillerini elimle kontrol ettim, gözle görülür bir yırtık veya deformasyon yok ama sanki araba rüzgarı içeriye vakumluyor gibi.
Geçen hafta bizim buradaki sanayide kaportacı Yaşar Ustaya götürdüm. Usta kapıyı açtı kapattı, Bunların kapı ayarı kronik bozuluyor, menteşelerden ayar yapalım dedi. Çekiçle falan biraz kilit mekanizmasının oraya vurdu, kapıyı biraz içeri aldı. Tamam dedik, çıktık yola ama yok, milim değişme yok. Sonra başka bir kilitçiye gösterdim, o da ayna üçgen plastiğinin altındaki contadan yapar dedi. Aynayı söktük, o dipteki kabloların girdiği soketlerde hafif oksitlenme olmuş, onları temizledik, araya yalıtım süngeri koyup geri taktık ama yine nafile. Adam en son abi kapı fitili değişecek ama orijinali çok para, yan sanayisi de dikiş tutmaz deyip başından savdı.
İnternette saatlerdir forum forum geziyorum; akvaryum hortumu çekenler mi dersin, kapı sacının arasına çift taraflı bant yapıştıranlar mı dersin kafam çorba oldu. Bu meretin rüzgarı kestiği kesinleşmiş, denenmiş kesin bir Clio 4 rüzgar sesi çözümü var mıdır? Yoksa kapı trim klipslerinden ya da cam krikosu motorunun olduğu iç kısımdaki boşluktan mı yapıyor bu sesi? Camın dışındaki sıyırıcı fitillerden şüpheleniyorum ama durup dururken de bütün fitilleri değiştirip dünyaya para dökmek istemiyorum. Daha önce bu derdi yaşayıp gerçekten nokta atışı çözen birisi varsa, hangi parçayı değiştirmem veya nereye ne uygulamam gerektiği konusunda yol gösterirse çok sevinirim.