Geçen hafta bizim 2014 model 1.6 TDCi Ford Focus (şu an 182.000 kmde) arabayı detaylı iç-dış yıkamaya bıraktım, o günden beri arkadan gelen sesten dolayı arabaya binesim gelmiyor. Geri vitese takar takmaz arkada hiçbir engel, duvar veya araç olmamasına rağmen park sensörü sürekli ötüyor, kesintisiz bir biiiiip sesi kulak tırmalıyor. İlk başta dışarıdaki sensör gözlerine çamur, su falan kaçmıştır, kuruyunca geçer dedim ama aradan bir hafta geçti, havalar da sıcak olmasına rağmen durum hala aynı.
Dün sanayideki elektrikçiye uğradım, adam akıllı bakmadan bunların tesisatı hassas, tamponun sökülüp sensörlerin tek tek kontrol edilmesi lazım dedi. Bagaj sağ döşemenin altındaki park sensörü beyni soketlerini söktük, orada görünürde herhangi bir sıvı teması veya oksitlenme tespit edemedik. Bagajdaki sigorta kutusundan ilgili sigortayı söküp taktım, sistemi sıfırlar belki diye ama yine çare olmadı. Geri vites lambaları normal yanıyor, yani şanzımandaki geri vites müşüründe bir sıkıntı yok gibi duruyor.
Daha önce bu tarz bir durum yaşayan oldu mu? Tamponu sökmeden hangi gözün arızalı olduğunu ya da kısa devre yaptığını anlamanın pratik bir yolu var mıdır? Bilgisayara bağlayınca cihaz nokta atışı hangi sensörün arızalı olduğunu gösteriyor mu yoksa usta tamponu söküp işçilik yazmak için mi beni yönlendiriyor, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.