Kategori ID: 1 (Genel Sohbet)
Beyler selam, elimde 2011 model Renault Megane 3 1.5 dCi var, araç şu an 210.000 kmde. Geçen hafta göstergede motor arıza lambası yaktı, bizim tanıdık ustanın dükkana çektik arabayı. Bilgisayara bağlayınca oksijen sensörü ve EGR valfi arızası verdi. Ustaya bıraktım, parçaları değiştirdik, hazır sökmüşken tıkanmaya başlayan partikül filtresini de güzelce temizlettim. Mekanik olarak arabayı canavar gibi topladık, gidişi çekişi acayip düzeldi ama şimdi çok daha büyük bir belayla uğraşıyorum: Aracın muayene süresi dün itibarıyla bitti.
Muayene bittiği için cezaya kalmamak ve trafikte sıkıntı yaşamamak adına acil randevu almam lazım ama kafayı yemek üzereyim. Üç gündür sabahtan akşama kadar e-Devlet üzerinden ve kurumun kendi sitesinden deniyorum, her seferinde beklenmedik bir hata oluştu uyarısı alıyorum ya da onay kodu telefona bir türlü gelmiyor. İnternette tüvtürk randevu alamıyorum sistem mi bozuk diye arattım, meğer benim gibi son günlerde bu dertten muzdarip yüzlerce kişi varmış. Plaka ve ruhsat seri numarasını giriyorum, tam istasyon ve tarih seçme ekranına geleceğim sırada sistem çat diye beni dışarı atıyor. Telefonla destek hattını arıyorum, orada da dakikalarca telesekreter dinletip hattan düşürüyorlar.
Aranızda son günlerde sorunsuz randevu alabilen var mı, yoksa genel bir sunucu problemi mi var? İstanbul Anadolu yakasındaki istasyonların hepsinde mi bu sıkıntı yaşanıyor? Bu şekilde trafiğe çıksam polis çevirmesinde direkt ceza yer miyim, yoksa randevu almaya çalıştığıma dair ekran görüntüsü göstersem idare ederler mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, sanayide usta usta gezmekten daha çok yordu bu sistem işleri beni.