Beyler selam, kafayı sıyırmak üzereyim, tecrübeli arkadaşlardan acil akıl almam lazım. Bende 2015 model Renault Clio 4 var, 1.5 dCi Joy paket, araba şu an 142 bin kilometrede. Arabayı aldığımdan beri, özellikle otobanda otobana çıkıp 100-110 km hızı geçtikten sonra sol ön direkten ve kapı birleşim yerinden inanılmaz bir ıslık sesi, uğultu geliyor. Sanki cam hafif açık kalmış gibi içeriye foşur foşur hava üflüyor. Clio 4 rüzgar sesi çözümü için forumda gezmediğim konu, kurcalamadığım video kalmadı ama kendi başıma tam bir çare üretemedim. Uzun yola çıkamaz oldum, gürültüden kafam şişiyor.
Geçen hafta bizim buradaki sanayide kaportacı kalfasına gösterdim, kapı ayarından yapar dedi. Kapı kilit mekanizması ve menteşeleri biraz sıktı, hizaladı ama nafile, ses milim azalmadı. Hatta elektrikçi arkadaşa gidip cam motorunun sigorta panelini, cam kaldırma modülünün soketlerini falan kontrol ettirdim; hani konfor beyni tarafında bir temassızlık olur da camı tam yukarıya kadar kaldırmaz, milimetrik açık bırakır diye düşündüm ama orada da hiçbir oksitlenme veya elektriksel arıza çıkmadı. Cam mekanizması sıfır gibi çalışıyor ama o rüzgar uğultusu 110dan sonra aynen içeriye doluyor.
En son kapı fitillerinin içine akvaryum hortumu çekenleri duydum, o kadar uğraşmaya değer mi bilmiyorum. Yoksa kapı aynasının altındaki o plastik üçgen trim parçasının arkasına siyah silikon veya çift taraflı bant mı çeksem, karar veremedim. Ayna arkasındaki dış ısı sensörü kablosunun geçtiği yerdeki boşluktan bile şüpheleniyorum artık, oradan rüzgarı alıp kapı döşemesinin içinden içeri üflüyor olabilir mi? Aramızda bu Clio 4 rüzgar sesi çözümü olayını kesin olarak halleden, şurayı bantla veya şu parçayı değiştir ses kesilir diyecek bir tecrübeli usta varsa lütfen bir yol göstersin.