Beyler selam, başım 2014 model Opel Astra J kasa 1.4 Turbo aracımın arkasındaki park sensörleriyle belada. Araba daha 145.000 kmde, gözüm gibi bakıyorum ama geçen hafta yağmurlu havada başladı bu meret. Geri vitese takınca arkada hiçbir engel olmamasına rağmen bizim park sensörü sürekli ötüyor, yani biiiiiip diye kesintisiz bir ses veriyor. Kadranın ortasındaki ekranda da mesafe çizgileri direkt en yakın seviyede kırmızı gösteriyor. Konsoldaki kapatma düğmesinden susturuyorum, yoksa beynimi tırmalıyor geri geri giderken.
Geçen gün bizim buralardaki sanayide elektrikçiye götürdüm arabayı. Usta tamponu sökmeden dışarıdan gözlere kabaca bir baktı, gözlerden birine taş gelmiştir veya içine su kaçıp sokette oksitlenme yapmıştır dedi. Bilgisayara bağladılar ama ekranda net bir arıza kodu da göremedik. Geri vites müşürünü falan kontrol ettiler, orada bir sıkıntı olmadığını söylediler. Gözleri tek tek temizledik, hatta fön makinesiyle falan kurutmayı denediler ama nafile. Araba kuru havada da aynı, ıslak havada da aynı şekilde ötüyor. Bagaj döşemesinin altındaki park sensörü beyni dedikleri o modülü de söktük, soketlerini kontrol ettik ama gözle görülür bir temassızlık bulamadık.
Sigorta kutusundaki ilgili sigortayı söküp taktım, acaba sistemi resetler mi diye düşündüm ama o da çözüm olmadı. Şimdi kafama takılan şu; acaba bu park sensörü beyni tamamen mi bozuldu yoksa gözlerden sadece bir tanesi kısa devre yapıp tüm sistemi mi kilitliyor? Daha önce başına böyle bir durum gelen, şu parçayı değiştirince düzeldi diyebilecek bir tecrübeli arkadaş var mı aramızda? İstanbul Anadolu yakasında bu işten gerçekten anlayan, sök-tak yapıp deneme yanılma yapmadan nokta atışı arızayı bulacak bir elektrikçi tavsiyesine de çok ihtiyacım var. Şimdiden eyvallah.