2004 model Renault Megane 2 1.6 Dynamique paket aracım var, şu an 268 bin kilometrede. Son iki haftadır sabahları arabayı çalıştıracağım zaman tam bir işkence yaşıyorum. Kartı yuvaya takıyorum, start tuşuna basıyorum ama ekranda megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo. Kartı çıkarıp yuvaya sertçe üflüyorum, sağa sola kastırıyorum, bazen şansa beşinci onuncu denemede algılıyor ve araç marş alıyor. Gün içinde bazen hiç sorun yapmıyor, bazen de en acil işimin olduğu zamanda dakikalarca uğraştırıyor. Yedek kartı denedim onda da durum aynı, yani sorun büyük ihtimalle kartın kendisinde değil arabanın okuyucu sisteminde.
Geçen gün bizim sanayideki oto elektrikçiye durumu gösterdim. Usta önce kart okuyucu yuvasını söktü, içindeki plastik tırnakların kırılıp kırılmadığına baktı. Tırnaklar sağlam görünüyor dedi. Soketleri çıkardı, belki oksitlenme olmuştur diye kontak temizleyici sprey sıkıp geri taktı ama değişen bir şey olmadı. Usta işin içinden tam çıkamadı, Sorun kart okuyucu bobini üzerindeki bir lehim çatlağı yüzünden olabilir ya da immobilizer beyni sinyal alamıyordur dedi. Bir başka beyinci usta ise motor bölmesindeki sigorta kutusu (UPC) veya UCH konfor beyni soketlerinde temassızlık olabileceğini söyledi.
Şu an ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Kart okuyucu yuvasını komple çıkma bir parçayla değiştirsem sorun tamamen çözülür mü, yoksa arıza immobilizer beyni veya direksiyon kolon kilidinden mi kaynaklanıyordur? Daha önce bu kronik arızayla karşılaşıp kesin çözüm bulabilen var mı? Hangi parçayı tamir ettirmem veya değiştirmem gerekiyor, tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.