Beyler başım 2012 model 1.6 e-HDi yarı otomatik (MCP şanzıman) Citroen C4 ile fena dertte. Araç şu an orijinal 185.000 kmde. Geçen hafta sabah işe gitmek için marşa bastım, araba tık diye çalıştı ama ekranda hemen o meşhur vites kutusu arızası uyarısı belirdi ve servis ışığı yandı. Vitesi A konumuna alıyorum, kadranda N harfi yanıp sönüyor ve araba hiçbir şekilde vitese geçmiyor. Kontağı kapatıp 5 dakika bekledikten sonra tekrar çalıştırınca düzeliyor gibi yapıyor, 100-200 metre gitmeden tekrar kendini korumaya alıp boşa atıyor. Seyir halindeyken aniden boşa düşmesi yüzünden geçen gün otobanda arkadaki tırla burun buruna geldik, resmen can güvenliğimiz de kalmadı.
Hemen bizim sanayideki şanzımancıya çektik arabayı, bilgisayara bağladılar. Usta ilk başta şanzıman beyni (aktüatör) basınç kaçırıyor dedi. Robotun altındaki kablo soketlerinde ciddi bir oksitlenme tespit ettiler ve sprey sıkıp temizlediler ama sorun çözülmedi. Şimdi de bana bunun elektrovalf grubunun değişmesi lazım, basınç tüpü de özelliğini yitirmiş olabilir diyorlar. Hatta açmışken debriyaj seti ve baskı balatayı da değiştirelim kafan rahat etsin dediler ama çıkardıkları masraf neredeyse arabanın değerinin onda biri. Revizyon mu yaptırmalıyım yoksa komple çıkma beyin mi bakmalıyım karar veremedim.
Daha önce bu Citroen C4 vites kutusu arızası şikayetini yaşayıp da nokta atışı çözüme ulaşan var mı aranızda? Diğer bir usta da sigorta kutusundan veya zayıf aküden yapabileceğini, bu araçların voltaj düşümünde hemen şanzıman hatası verdiğini söyledi. Kafam iyice çorba oldu, sanayide deneme tahtasına dönmek istemiyorum. İstanbul Avrupa yakasında bu işten gerçekten anlayan, bizi doğrudan masrafa sokmak yerine sorunu çözecek dürüst bir PSA şanzıman ustası tavsiye edebilir misiniz?