Beyler selam, elimde 2013 model 195.000 kmde bir Volkswagen Golf 7 1.6 TDI var. Son bir iki haftadır silecek suyunu sıkmaya çalıştığımda ön cama tek damla su gelmiyor. Direksiyonun yanındaki kolu çekiyorum, silecekler çalışıyor ama fıskiye motoru kısmından o alışık olduğumuz vızzz sesi hiç gelmiyor. Geçen gün sanayide bizim kaportacı İbo Ustaya çıtlattım, abi elektrikçi baksın, fıskiye motoru yanmış veya sigorta kutusu içindeki ilgili sigorta atmış olabilir dedi. Ben de iş güç koşturmasından bir türlü vakit bulup elektrikçiye gidemedim.
İşin aslı, ben bu arabayı aldığımdan beri hazır antifrizli cam suyu yerine hep evdeki çeşmeden doldurduğum suyu kullandım. Şimdi kendi kendime soruyorum; cam suyu yerine çeşme suyu konur mu, yoksa bu kireçli su yüzünden mi sistemi kilitledim? Bizim buraların suyu çok kireçlidir, acaba fıskiye hortumlarının ucundaki o incecik gözenekler veya hat üzerindeki çekvalf kireçlenmeden dolayı tamamen tıkandı da motoru mu kastı? Yoksa su sızdırıp silecek rölesi üzerinde oksitlenme mi yaptı da elektrik kesiyor?
Dün akşam kaputu açıp silecek suyu deposunun oraya biraz baktım, hortumlarda bir çatlak ya da kaçak göremedim. Ama o fıskiye motorunun soketine giden kablolarda bir temassızlık mı var yoksa kireç komple pompayı mı kilitledi emin olamıyorum. Başına böyle bir iş gelen var mı? Kireç sökücü döküp boruları açmayı denesem işe yarar mı, yoksa komple tamponu indirip o pompayı ve tesisatı değiştirmek mi gerekir? Tecrübeli arkadaşlardan acil tavsiye bekliyorum, yağmurlar başladı önümü göremiyorum yolda.