Beyler selam, başım acayip dertte. 2012 model 165.000 kmde Opel Astra 1.4 Turbo aracım var. Geçen hafta araba durup dururken yolda tekleme yaptı, motor arıza lambasını yaktı. Sanayide bizim İbrahim ustaya götürdüm hemen. Önce ateşleme bobini falan dediler, sonra sigorta kutusu kontrol edildi ve orada hafif bir oksitlenme buldular. Oksitlenmeyi temizleyip hallettiler ama arıza tam geçmedi. Bilgisayara bağlayınca oksijen sensörü hatası verdi, onu da orjinal parça ile değiştik, araba canavar gibi oldu derken şimdi de başımıza muayene derdi çıktı.
Aracın muayenesi bu cuma günü bitiyor ama dünden beri e-devlet üzerinden de, kendi resmi web sitelerinden de deniyorum, bir türlü gün alamadım. Sürekli sayfa dönüp duruyor, tam onaylama aşamasına gelince beklenmedik bir hata oluştu uyarısı verip ana sayfaya atıyor. Kafayı yemek üzereyim, gerçekten tüvtürk randevu alamıyorum sistem mi bozuk yoksa benim internette mi bir sıkıntı var anlamadım. Farklı tarayıcılardan, hatta telefondan mobil veriyle bile denedim ama nafile, sistem resmen kilitlenmiş durumda.
Çevre ilçelerdeki istasyonları, hatta komşu illeri bile denemeye razıyım ama sistem o aşamaya bile geçmeme izin vermiyor. Muayene süresi geçerse cezalı duruma düşeceğim, yolda polis çevirse dünya kadar ceza yazacak diye korkuyorum. Daha önce bu tarz bir sistemsel hata ile karşılaşan oldu mu? Gece yarısı falan mı denemek lazım, yoksa çağrı merkezini arayıp randevu alabilen var mı? Acil yardımlarınızı bekliyorum.