Beyler selam, geçen sene aldığım 2016 model 1.4 Turbo Opel Astra J kasa aracımı (şu an 112 bin kmde) boyası biraz canlansın, üzerindeki kılcal çizikler gitsin diye sanayideki tanıdık bir detailing dükkanına bıraktım. Elemanlar buna pasta cila yetmez, gel çift kat seramik yapalım, en az 3 yıl kafan rahat eder, araba ayna gibi parlar diye beni ikna ettiler. Dünyanın parasını verdik, arabayı teslim aldım. İlk iki ay her şey çok güzeldi, su boncuk boncuk kayıp gidiyordu. Ama daha 6 ay geçmeden arabadaki o parlaklık söndü, su kaydırıcılık namına hiçbir şey kalmadı. Kafayı yiyeceğim, yıkamacıda fırçasız köpük falan kullandırıyorum sırf zarar vermesin diye ama durum ortada. Sanayideki usta abi senin arabanın boyası sert, kimyasalı emmemiş gibi saçma sapan bir bahane uydurdu. Gerçekten bu seramik kaplama ne kadar dayanır, bizi mi kopardılar anlamadım. Normalde bu işlemin ömrü bu kadar kısa mı olur?
İşin daha da can sıkan boyutu, bu seramik kaplama öncesi araca derin temizlik yaparken motor kaputunun altına ve ön cama fazla tazyikli su mu tuttular ne yaptılar bilmiyorum, teslim aldıktan hemen sonra ön camdaki yağmur sensörü kafayı yedi. Silecekler kendi kendine en hızlı ayarda çalışıyor ya da yağmur yağarken hiç tepki vermiyor. Ustaya geri götürdüm, abi bizlik durum yok, yağmur sensörü jelindendir ya da sokette oksitlenme olmuştur deyip işin içinden sıyrıldı. Özel servise götürdüm, ön taraftaki sigorta kutusu kapağının tam oturmadığını, yıkama esnasında oraya su kaçtığı için bazı sigortaların oksitlendiğini söyledi. Sigortaları temizleyip değiştirdik ama sensör hala düzensiz çalışıyor, beyne yanlış sinyal gönderiyormuş.
Hem bu elektrik/sensör arızasıyla uğraşmaktan hem de verdiğim paranın çöp olmasından dolayı acayip canım sıkkın. Aranızda bu tarz bir detailing faciası yaşayan var mı? Hem bu sensörün saçmalamasını nasıl çözeriz hem de asıl merak ettiğim bu seramik kaplama ne kadar dayanır, tüketici hakem heyetine gitsem bir sonuç alabilir miyim? Tecrübeli arkadaşlar bir yol gösterirse çok sevinirim.