2014 model Opel Astra J kasa 1.4 Turbo benzinli aracım var, şu an 145.000 kmde. Geçen hafta durup dururken sol ön sürücü tarafındaki cam düğmesi çalışmıyor diye fark ettim. Diğer camları şoför tarafındaki panelden sorunsuz kontrol edebiliyorum ama sol ön cam ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor. İşin garibi, düğmeye basınca kapının içinden hafif bir tık tık ses geliyor ama tıkırtı dışında camda hiç hareket yok. Bazen de şansıma yarım santim iniyor, sonra orada kalıyor. Yağmurlu havada açık kalacak diye ödüm kopuyor artık.
Dün bizim sanayideki elektrikçi Muhittin Ustaya götürdüm. Kapı döşemesini söküp baktı, motora doğrudan dışarıdan elektrik verince cam canavar gibi inip kalkıyor, yani motorda veya krikoda bir sıkıntı yok dedi. Usta Düğme grubunda oksitlenme olmuş olabilir ya da konfor beyni dediğimiz o kontrol ünitesinde bir temassızlık vardır dedi. Elektrik şemasını inceleyip direksiyon altındaki sigorta kutusunu da kontrol etti ama oradaki sigorta sağlam çıktı. Usta doğrudan tuş takımını değiştirelim diyor ama orijinal çıkmasına bile dünya para istiyorlar.
Benzer bir durumla karşılaşan var mı? Acaba gerçekten tuş panelinin içi temizlense düzelir mi yoksa doğrudan konfor beyni kısmına mı odaklanmalıyım? Şoför kapısındaki cam düğmesi çalışmıyor şikayetiyle gidip sorunu ucuza çözen, lehim tazeleyen falan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Şimdiden eyvallah.