Garanti süresi devam eden 2022 model VW Polo 1.0 TSI Life paket aracım var, şu an daha orijinal 34.000 kilometrede. Arabayı aldığımdan beri şu kadran selamlama, ek yakıt göstergesi, Amerikan park ve konfor sinyali gibi özellikleri açtırmak istiyorum. Geçen hafta bizim sanayideki usta OBD2 soketine cihazı bağlayıp iki dakikada hallederiz, BCM kontrol ünitesine falan hiçbir zararı olmaz dedi. Ama benim kafa fena karıştı. Sonuçta yetkili servis bilgisayara bağladığında şasi numarasından orijinal kodlamayı görüyor, bu araçta sonradan yapılan gateway değişiklikleri ya da multimedya ünitesindeki yazılım oynamaları direkt sisteme düşüyormuş diye duydum.
Asıl korkum şu; yarın bir gün arabada elektriksel bir sıkıntı çıksa, atıyorum bir sigorta tablosunda kısa devre olsa veya far sensörü arıza yapsa, yetkili servis direkt topu bu kodlamaya atar mı? İnternette vw polo gizli özellik açtırmak garanti bozar mı diye aratınca herkes farklı bir şey söylemiş. Kimi usta servise gitmeden önce eski haline çeviririz ruhu bile duymaz diyor, kimi usta da beyne bir kere log kaydı düşüyor, ne yaparsan yap servis bunu anlar ve tüm elektrik aksamını garanti dışı bırakır diyor. Aranızda bu durumu bizzat tecrübe eden, servisle bu yüzden papaz olan var mı?
Bir de bu kodlama esnasında akü voltajı düşerse BCM beyninin çökme ve kilitlenme riski varmış. Yetkili servis böyle bir arıza durumunda kullanıcı hatası deyip faturayı bize keser mi? Gerçekten bu basit konfor özellikleri için aracın garantisini riske atmaya değer mi, yoksa hiç kurcalamadan böyle binmeye devam mı edeyim? Detaylı bilgisi veya başından benzer bir süreç geçenler yazarsa çok sevinirim, şimdiden eyvallah.