Beyler selam, başıma çok can sıkıcı bir iş aldım, tecrübeli arkadaşlardan acil akıl almaya geldim. Benim emektar 2016 model Opel Astra 1.6 CDTI (şu an 145.000 kmde) aracın silecek suyu bitmişti. Bagajda hazır cam suyu kalmadığı için üşendim, o an petrol istasyonundaki çeşmeden basıverdim normal kireçli suyu. Aradan bir iki ay geçti geçmedi, geçen gün otobanda ön cama çamur sıçradı, kolu çektim tık yok. Ne fıskiyelerden su geliyor ne de o her zamanki silecek motorunun vızıldama sesi geliyor. Önümü göremediğim için sağa çekmek zorunda kaldım, resmen rezillik yaşadım.
Hemen ertesi gün sanayide bizim her zamanki elektrikçi Hüseyin Ustaya çektim arabayı. Kaputu açtık, önce direksiyon altındaki sigorta kutusuna baktık, silecek pompası sigortası atmış mı diye ama sigorta sağlam çıktı. Sonra davlumbazı söküp pompanın soketini çıkardı, meğer çeşme suyu yüzünden depoda kireçlenme olmuş, o kireç de pompanın içindeki küçük çekvalf sistemini tıkamış. Motor zorlanınca da soket bağlantı noktasında hafiften bir oksitlenme ve kısa devre yapmış. Usta cam suyu yerine çeşme suyu konur mu be kardeşim, bak kireçten tüm kanallar tıkanmış, motoru yakmışsın diye fırçaladı beni.
Yeni pompa için mecbur yan sanayi bir parça taktık ama kafama takıldı; bu çeşme suyunun bu kadar hızlı kireç yapıp fıskiye gözeneklerini tıkayacağını hiç tahmin etmezdim. Şimdi silecek suyu deposunu komple söküp temizletmeli miyim yoksa içine kireç sökücü veya sirke falan atsak tesisattaki plastik hortumlara, sızdırmazlık contalarına zarar verir miyiz? Aramızda mutlaka tecrübe eden vardır, gerçekten cam suyu yerine çeşme suyu konur mu yoksa her seferinde antifrizli veya saf su içerikli özel cam suları mı kullanmak zorundayız? Benzer bir fıskiye tıkanması veya pompa arızası yaşayanlar nasıl bir yol izledi, yeşillendirirseniz çok sevinirim.