Beyler selam, 2014 model Opel Astra J 1.4 Turbo (165.000 kmde) aracımın klimasıyla başım dertte. Havalar ısındığından beri klima soğutmuyor gazı mı bitti diye düşünerek geçen hafta sanayinin yolunu tuttum. Dijital klimayı en soğuk dereceye getirip AC tuşuna bastığımda fandan üfleme geliyor ama içerisi hamam gibi, gram soğuk hava üflemiyor. Tuşa bastığımda motor devrinde hafif bir dalgalanma oluyor, yani klima kompresörü devreye girmeye çalışıyor gibi ama o tanıdık çıt sesi ve arkasından gelen soğukluk kesinlikle yok.
Sanayideki usta önce kaputu açıp borulara baktı, gaz basıncını ölçtü. Gaz seviyesi normal görünüyor dedi ama içime sinmedi. Klima basınç sensörü arızalı olabilir, ya genleşme valfi tıkanmıştır ya da sigorta kutusundaki klima rölesinde bir oksitlenme vardır diyerek beni geçiştirdi. Bilgisayara bağladık, net bir hata kodu da vermedi. Bir başka usta da abi bunun klima kompresörünün beyni sinyal almıyor, elektrik tesisatına bakılması lazım diyerek işi elektrikçiye pasladı. Kafam iyice karıştı, herkes farklı bir şey söylüyor.
Şimdi sormak istediğim, daha önce başına benzer bir durum gelen var mı? Klima soğutmuyor gazı mı bitti diye gidip klima kompresörünü komple değiştirmek zorunda kalanları duydum, boşuna dünyaya masraf yapmak istemiyorum. Acaba basit bir müşür arızası veya sigorta temassızlığı mıdır yoksa gerçekten kompresör mü kilitledi? İstanbul Anadolu yakasında bu işten gerçekten anlayan, doğrudan nokta atışı arıza tespiti yapacak dürüst bir klima ustası tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.