Beyler selam, elimde 2011 model 220.000 kmde Volkswagen Golf 1.6 TDI Comfortline bir araç var. Son 6 aydır bu araba beni sanayiye abone etti, hayattan soğuttu resmen. İlk başlarda motor arıza lambası yakıp yakıp söndürüyordu, çok önemsemedim geçer dedim. Ama geçen ay yolda giderken araba birden çekişten düştü, gaz yiyemedi ve yığıldı kaldı. Sanayiye çektik, usta bilgisayara bağladı ve MAP sensörü ile EGR valfi arızası verdiğini söyledi. Parçaları temizleyip geri taktılar, tamamdır dediler ama iki gün sonra otobanda yine aynı arıza lambası yandı. Başka bir elektrikçiye gittim, bu sefer de motor beynine giden kablo tesisatında ve ana sigorta kutusu girişlerinde kronik oksitlenme olduğunu söyledi. Tesisatı temizledi, dünya para aldı ama sorun hala devam ediyor; marş basıyor ama araba bazen hiç çalışmıyor, bazen de yolda giderken stop ediyor.
Artık her hafta sanayiye gitmekten, ustaların bugün git yarın gel demesinden ve sürekli masraf çıkartmasından yoruldum. Arabayı bu şekilde ya da bir şekilde çalıştırıp hemen elden çıkarmaya karar verdim. Zaten borcum harcım da birikti, en temizi satıp kurtulmak, kafamı rahatlatmak. Bir tanıdık vasıtasıyla alıcı buldum gibi, önümüzdeki günlerde noterden satışı vereceğiz ama cebimizde ne kadar kalacak, masraflar ne tutacak onu tam hesaplayamadım. Biliyorsunuz her sene bu harçlar, vergiler ve işlem ücretleri değişiyor.
İnternette güncel bilgi aradım ama net bir şey bulamadım. Sormak istediğim, şu anki güncel tarifelere göre noter satış ücreti ne kadar 2026 yılı için belirlenen net rakam nedir? Aramızda yakın zamanda noterden araç alım satımı yapan, güncel tarifeleri takip eden ya da bu işin içinde olan var mı? Hem şu can sıkıcı elektrik/sensör arızası hakkında tecrübesi olanlar yazarsa hem de noter masrafları konusunda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için eyvallah.