Haftalardır 2011 model Golf 6 1.6 TDI (210.000 kmde) aracımın kapılarıyla uğraşıyorum, artık gerçekten canıma tak etti. Uzaktan kumandayla kilitleme tuşuna basınca sıkıntısız kilitleniyor, sinyaller yanıp sönüyor ama açma tuşuna bastığımda sadece sinyaller yanıyor, kapılarda tık yok. Kısacası merkezi kilit kapıları açmıyor. Anahtarı kapı kilidine sokup manuel olarak çevirdiğimde ise sadece şoför kapısı açılıyor, diğer üç kapı ve bagaj kilitli kalmaya devam ediyor. Bazen sabahları hava çok soğukken ilk basışta şans eseri açılıyor ama gün içinde sıcaklık artınca veya aracı biraz sürdükten sonra kesinlikle tepki vermiyor.
Geçen hafta bizim buradaki sanayide bir elektrikçiye gösterdim. Usta pratik yoldan çözmek yerine direkt konfor beyni gitmiş, değişmesi veya tamir edilmesi lazım dedi ve dünya para istedi. Başka bir usta ise kapı içindeki kilit motoru mekanizmasında arıza olabileceğini ya da kapı körüğünün içinden geçen kablo tesisatında oksitlenme olabileceğini söyledi. Aracın sigorta kutusunu açıp merkezi kilit sigortası hangisiyse kontrol ettim, patlak falan görünmüyor, sapasağlam. Kumandanın pilini de yeni değiştirdim, yani pille alakalı bir durum da yok.
İşin garibi, arabanın içine binip şoför kapısındaki kilit açma tuşuna bastığımda da kapılar kilitleniyor ama açmaya bastığımda yine hiçbir hareket olmuyor. Bu konfor beyni dedikleri nane gerçekten bu kadar kolay bozulur mu, yoksa kilit içindeki switch veya sensör arızası mıdır? Benzer bir durum yaşayıp nokta atışı çözüm bulan var mı? Anadolu yakasında bu işten anlayan dürüst bir elektrikçi usta tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.