Geçen hafta sonu bizim 2011 model 1.5 dCi Megane 3ün içini detaylıca bir temizleyeyim dedim. Koltukları falan en arkaya kadar çektim, dip köşe süpürgeyle temizledim. Ne olduysa o temizlikten sonra oldu; arabayı çalıştırdığım anda ekranda direkt kırmızı airbag işareti belirdi ve gitmiyor. Kaç gündür paneli her gördüğümde canım sıkılıyor. İnternette airbag ışığı yanıyor söndürme üzerine bir sürü video izledim, yazılanları okudum ama kendi aracıma tam olarak nasıl uygulayacağımı çözemedim.
Hemen bizim sanayideki tanıdık elektrikçiye götürdüm arabayı. OBD cihazına bağladı, yolcu tarafı yan airbag direnç hatası verdi. Usta koltuğun altındaki kablo ve soket grubuna baktı, buralarda zamanla kronik oksitlenme olur ya da süpürge çarpınca temassızlık yapmıştır dedi. Soketleri söküp temizleyici sprey sıktı, bilgisayardan arıza kodunu sildi. Tamam oldu herhalde dedik, dükkandan çıktım, iki sokak ötedeki tümsekten geçerken arıza lambası çat diye yine yandı. Bu airbag ışığı yanıyor söndürme işlemi bu kadar geçici olmamalı, gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı.
Bazı forumlarda direksiyon sargısı kopmuş olabilir yazmışlar ama benim kornam sorunsuz çalışıyor, direksiyondaki hız sabitleme tuşlarında falan da hiçbir sıkıntı yok. Acaba airbag beyni üzerinde mi bir kısa devre var yoksa koltuk altındaki kablo tesisatında tamamen bir kopukluk mu oluştu? Benzer sorun yaşayan, bu lanet ışığı kalıcı olarak söndürmeyi başaran tecrübeli birileri varsa lütfen bir yol göstersin. Hangi parçayı kontrol ettirmeliyim, Ankarada bu işi gerçekten çözebilecek usta tavsiyeniz var mı?