Beyler selam, başıma durduk yere çok can sıkıcı bir iş açtım, tecrübeli arkadaşlardan acil akıl almam lazım. Bizim 2014 model BMW 320i ED aracın (şu an 168.000 kmde) arkadaki eski, yıpranmış plakalarını yenileyip arabayı biraz toplamak istedim. Sanayideki bir aksesuarcı arkadaşın aklına uyup kalın fontlu, mühürsüz dedikleri plakalardan bastırdım. Eleman çift taraflı bantla silikonlayıp yapıştırdı, görüntü ilk başta çok hoşuma gitti ama daha dükkandan çıkmadan bela başladı.
Plakaları takan çocuk eski plakalığı sökerken arkadaki kablolara nasıl asıldıysa, bagaj kapağının içindeki bagaj kilidi ve aydınlatma tesisatını resmen piç etmiş. Eve varana kadar gösterge panelinde plaka lambası uyarısı yandı. Ertesi gün bagaj döşemesini söküp baktığımda, bagaj sacının arkasındaki *plaka lambası soketi* dibinden kırılmış ve kablolar şasiye değip kısa devre yapmış. Bu kısa devre yüzünden arabanın arkadaki *park sensörü beyni* de saçmalamaya başladı; geri vitese takınca arkada hiçbir şey olmamasına rağmen kesintisiz dıııııt diye ötüyor. Büyük ihtimalle *sigorta paneli* içindeki ilgili sigortayı attırdık ya da beyne zarar verdik. Hafta içi bir elektrikçiye götürüp tesisattaki *oksitlenme* durumuna ve kablolara baktıracağım ama asıl kafamı kurcalayan mevzu çok daha büyük.
Sanayideki elektrikçi usta Oğlum bu plakalarla gezme, hem muayeneden kalırsın hem de ilk çevirmede arabayı bağlarlar diyerek gözümü korkuttu. İnternette çok bilgi kirliliği var, kimi mühür varsa bir şey olmaz diyor kimi doğrudan ceza yazılıyor diyor. Sormak istediğim, şu anki güncel durumda APP plaka yasak mı cezası var mı? Yakın zamanda bu yüzden trafik polisiyle sorun yaşayan, ceza yiyen veya TÜVTÜRK muayenesinden kalan oldu mu? Hem bu elektriksel arızayı çözmeye çalışıyorum hem de ceza korkusundan plakaları söküp orijinale mi dönsem karar veremedim, acil tecrübelerinizi bekliyorum.