Beyler yaklaşık 3 ay önce büyük bir hevesle ilk aracım olarak 2011 model Ford Fiesta 1.4 TDCi aldım, araç şu an 195.000 kmde. Aldığımdan beri sanayiden çıkamadım, yemin ederim beni hayattan soğuttu. Sorun ilk başta otobanda giderken aracın aniden gaz kesmesi ve motor arıza lambası yakmasıyla başladı. Hemen sanayideki tanıdık bir ustaya götürdüm. Bilgisayara bağladılar, EGR valfi tıkalı dediler. Söktüler, temizlediler, tamamdır deyip teslim ettiler. Aradan iki gün geçmeden araba sabahları geç çalışmaya, hatta bazen hiç marş almamaya başladı. Marşa basıyorum, tık sesinden başka hiçbir tepki gelmiyor.
Başka bir elektrikçiye götürdüm, bu sefer de ön camın altındaki su tahliye kanalları tıkandığı için içeri su aldığını ve konfor beyni üzerinde ciddi şekilde oksitlenme oluştuğunu söyledi. Beyni söküp temizlediler, bazı soketleri ve sigorta panelini revize ettiler ama sorunlar bir türlü bitmiyor. Şimdi de araç yolda giderken durup dururken stop ediyor. Bilgisayara tekrar bağlattığımda krank mili sensörü arızası veriyor. Sanayideki ustalar bu araba dikiş tutmaz, tesisatta kısa devre var deyip işin içinden çıkıyorlar. İki haftada harcadığım paranın haddi hesabı kalmadı, psikolojim altüst oldu.
Bu arabayı bu haliyle veya yaptırıp acilen elden çıkaracağım. Üzerine biraz daha ekleyip kafamın rahat edeceği, beni sanayi köşelerinde usta usta gezdirmeyecek, sorunsuz bir araç bakıyorum. İnternette günlerdir ilk arabam ne olmalı tavsiyeler diye aratıp duruyorum ama herkes kafasına göre bir şey yazmış. Bütçem şu an sattığımla beraber yaklaşık 450-500 bin TL civarında olacak. Kronik sorunları olmayan, yakıtı üzmeyecek ne önerirsiniz? İlk arabam ne olmalı tavsiyeler ve tecrübelerinize gerçekten çok ihtiyacım var, şimdiden destek veren herkese teşekkürler.