Geçen gün otobanda sağanak yağmura yakalandım, tam silecekleri en hızlı ayara alacakken bir anda silecekler olduğu yerde çakılı kaldı. Arabam 2014 model Opel Astra J kasa 1.4 Turbo Active paket, şu an tam 165.000 kmde. Silecek kolunu ne tarafa çevirirsem çevireyim ne ön sileceklerden ne de arka silecekten en ufak bir tepki var. Silecek motorundan tık sesi bile gelmiyor, fıskiyeler de su atmıyor. Yolun kenarına çekip silecek kollarını elle oynatmayı denedim ama mekanik bir sıkışma yok gibi duruyor, gayet rahat hareket ediyorlar. Eve kadar kör topal, önümü zor görerek geldim. İnternette araştırdım ama net bir şema bulamadım; silecekler çalışmıyor sigortası nerede, hangi kutunun içindedir tam olarak bilen var mı?
Dün bizim mahalledeki elektrikçiye götürdüm arabayı. Usta kaputu açtı, silecek motorunun soketine elektrik gelip gelmediğine baktı. Buraya akım gelmiyor, muhtemelen gövde kontrol ünitesinde (BCM beyni) bir sıkıntı var ya da silecek rölesi atmıştır dedi. Ama dükkan çok doluydu, detaylı bakamadı. Direksiyonun altındaki soketlerde veya motor odasındaki sigorta kutusu içinde bir temassızlık ya da zamanla oluşan bir oksitlenme olabileceğinden şüpheleniyorum. Aracın elektrik şemasına baktım ama her kafadan bir ses çıkmış. Kimi motor kaputunun altındaki büyük kutuda diyor, kimi de torpidonun arkasındaki sigorta tablosunda olduğunu söylüyor.
Boşuna silecek motoru veya silecek kolu değişimi yapıp dünyaya para ödemek istemiyorum. Daha önce bu kasada benzer bir elektrik arızası yaşayan oldu mu? Eğer sigortanın yerini tam olarak (kaç amperlik hangi soket olduğunu) tarif edebilecek bir arkadaş çıkarsa çok sevinirim. İlk iş kendim söküp kontrol edeceğim, eğer sigorta sağlamsa mecburen beyinciye yolu görünecek gibi duruyor. Yardımlarınızı bekliyorum.