Dün akşam iş çıkışı eve dönerken başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. 2014 model, 142 bin kmdeki DSG şanzımanlı Golf 7 aracım, yoğun trafiğin tam ortasında bir anda Şanzıman hatası! Aracı güvenli şekilde durdurun uyarısı verdi. Önce ekranda anahtar işareti yanıp sönmeye başladı, ardından araba vites geçişlerini tamamen kesti ve boşa düştü. Sağa zor attım kendimi. Stop edip tekrar çalıştırmayı denedim ama tık yok, marş bile basmıyor. Aracın altına baktım ne yağ sızıntısı var ne başka bir şey ama göstergede arıza lambası sönmüyor.
Çekiciyle apar topar sanayide tanıdık bir şanzımancıya çektik arabayı. Usta bilgisayara bağladı, hidrolik basınç düşüklüğü hatası verdiğini söyledi. Mekatronik içindeki basınç tüpü gevşemiş veya çatlamış olabilir, şanzıman beyni de zarar görmüş olabilir diyor. Hatta selenoid valf grubunda da sıkıntı olabileceğini belirtti. Net konuşmak için söküp bakmamız lazım diyerek bana kaba taslak bir Golf 7 mekatronik arızası maliyeti çıkardı ki duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Yok kart değişirse şu kadar, komple revizyon olursa bu kadar diye belirsiz konuşuyor.
Daha önce bu durumla karşılaşan, karttaki oksitlenme veya mikro çatlaklar yüzünden tamir yoluna giden var mı, yoksa direkt sıfırıyla mı değiştirmeliyim? İstanbul Avrupa yakasında bu işi hakkıyla yapacak, kazıklamayacak güvenilir bir DSG ustası önerebilecek olan var mı? Güncel olarak Golf 7 mekatronik arızası maliyeti ortalama ne kadar tutuyor, yakın zamanda benzer şanzıman revizyonu yaptıran varsa parça ve işçilik fiyatı paylaşabilir mi? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.