2016 model Megane 4 Touch paket aracım var, şu an 142.000 kmde. Geçen hafta kışlık lastiklere geçiş yaptıktan sonra göstergede turuncu lastik arıza lambası yandı. Normalde yol bilgisayarından set tuşuna basılı tutup sıfırlama yapabiliyordum ama bu sefer ekranda lastik lokalizasyonu devam ediyor yazıp kalıyor, arkasından da hata veriyor. Bir türlü lastik basınç sensörü söndürme işlemini gerçekleştiremedim. Ekranda sürekli Lastikleri Kontrol Edin uyarısı duruyor, sinir bozucu bir şekilde gözüme batıyor.
Bizim buradaki lastikçiye götürdüm, cihazla baktı, lastiklerin içindeki sensör pillerinin sağlam olduğunu ve sinyal gönderdiğini söyledi. Jantın içindeki valf kısmında falan fiziksel bir hasar da yok. Sonra sanayide elektrikçiye gösterdim, OBD cihazına bağladı. Lastik basınç kontrol ünitesi yani alıcı beyin kısmında iletişim hatası olduğunu söyledi. Acaba sol ön çamurluğun oradaki alıcı soketinde oksitlenme mi oldu yoksa sigorta panelinde bu sisteme bağlı bir sigorta mı attı tam çözemedi. Tesisata detaylı bakmamız lazım, arabayı bırak dedi ama güvenip bırakamadım.
Daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu? Resetleme butonuna basınca sistemden tık diye bir röle sesi de gelmiyor. Bu modelde kronik bir kablo kopukluğu falan mı var? OBD üzerinden kalıcı olarak bu lastik basınç sensörü söndürme işlemini nasıl yaparız veya arızayı nokta atışı nerede aramalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.