2005 model Megane 2 1.6 16v Privilege paket aracım var, şu an 242.000 kmde. Son iki haftadır araba beni kanser etti resmen. Sabahları işe gitmek için arabaya biniyorum, kartı yuvaya sokuyorum ama ekranda sürekli megane 2 kart okunamadı hatası verip duruyo. Start tuşuna bastığımda ne tık sesi geliyor ne de marş motoru dönüyor, sadece kadrandaki kırmızı immobilizer ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyor. Kartı defalarca çıkarıp takıyorum, yuvaya hafifçe bastırıp sağa sola oynatıyorum, bazen şansa 10. denemede algılıyor ve araç çalışıyor ama artık bu durum çekilmez bir hal aldı. Yolda giderken stop etmeye korkar oldum, markete gidip geliyorum yine aynı çileyle uğraşıyorum.
Geçen gün bizim buradaki sanayide bir oto elektrikçiye gösterdim. Önce kartın pili bitmiştir dedi, pili değiştirdik ama tahmin ettiğim gibi alakası çıkmadı, sorun aynen devam ediyor. Sonra usta kart okuyucu yuvasını söktü, içindeki kartı algılayan küçük plastik dillerden biri kırılmış olabilir dedi ama baktık tırnaklar sağlam duruyor. En son bunun UCH beyni yani konfor beyni nem kapmıştır ya da kart okuyucu bobini üzerinde lehim çatlağı vardır, kartın kendisinde de sıkıntı olabilir, detaylı bakılması lazım diyip beni anahtarcıya yönlendirdi. Kartın içindeki transponder bobini mi koptu yoksa araçtaki sigorta kutusu soketlerinde oksitlenme mi var tam çözemedik. Yedek anahtarım da olmadığı için sorunun kartta mı yoksa arabadaki okuyucu ünitesinde mi olduğunu bir türlü netleştiremiyorum.
İnternette biraz araştırdım, bazıları motor bölmesindeki sigorta tablasını temizleyince düzeldiğini yazmış. Kimisi de kartı ortadan ikiye yarıp içindeki çipi falan tekrar lehimlemek gerekir diyor. Aranızda bu sorunu yaşayıp kesin olarak çözüme ulaştıran var mı? İstanbul yakasında bu işten gerçekten anlayan, bizi doğrudan yeni beyin veya kart almaya zorlamayacak dürüst bir elektrikçi ya da anahtarcı usta tavsiye edebilir misiniz? Gerçekten her sabah araba çalışacak mı çalışmayacak mı stresi yaşamaktan bıktım usandım. Yardımlarınızı bekliyorum.