Hafta sonu arabayı güzelce yıkatıp otoparka çektim, pazartesi sabahı işe gitmek için çalıştırdığımdan beri geri vitese takınca arkada hiçbir engel olmamasına rağmen bizim park sensörü sürekli ötüyor. Araç 2014 model Opel Astra J kasa 1.4 Turbo Active, şu an 142.000 kmde. Geri vitese takar takmaz biiiip diye kesintisiz bir ses başlıyor, sanki duvara sıfır yanaşmışım gibi. Gösterge panelinde herhangi bir arıza lambası da yakmıyor ama o tiz ses insanın beynini tırmalıyor resmen. Geri vitesten çıkarınca ses kesiliyor, tekrar takınca yine aynı tantana.
Dün akşam bizim mahalledeki elektrikçiye götürdüm. Usta tamponun arkasındaki soketleri kontrol etti, tazyikli sudan dolayı soketlerde oksitlenme olabileceğini söyledi. Hepsini söküp kontak sprey sıktı, geri taktı ama nafile, sorun çözülmedi. Bagajın sağ döşemesinin altındaki park sensörü beyni kısmına da baktı, orada da görünürde bir sıvı teması veya kablo kopukluğu bulamadı. Direksiyon altındaki sigorta kutusundan park sensörü sigortasını söküp tekrar taktık, hani belki sistem kendini sıfırlar diye düşündük ama o da yemedi.
Usta en son ya gözlerden biri tamamen bozuldu ya da beyin sapıttı, tek tek ölçmek lazım dedi ve beni gönderdi. Başına böyle bir iş gelen var mı? Hangi sensörün arızalı olduğunu anlamanın pratik bir yolu var mıdır? Yoksa direkt tamponu indirip komple kiti mi değiştirmek mantıklı? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.