Beyler selam, kafayı yemek üzereyim acil tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Bütçe malum, zar zor biriktirdiğim parayla piyasasının biraz altında 2014 model Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG şanzıman bir araç buldum, kilometresi de 185.000de. Fiyatı piyasasının bayağı altında çünkü araçta ağır hasar kaydı var. İlan sahibi çıtır hasarlı, sigorta şişirmesi, sol çamurluktan darbesi var falan diye geçiştiriyor ama arabayı dün sanayide güvendiğim bir ustaya götürdüm, canım acayip sıkıldı. Test sürüşünde araba arada bir gaz yemiyor, yığılıp kalıyor. Usta bilgisayara bağladı; oksijen sensörü arızası veriyor, ayrıca motor beyni soketlerinde ve sigorta kutusunda ciddi şekilde oksitlenme tespit ettik. Muhtemelen sel hasarı yemiş ya da ön taraftan darbe alınca tesisat açıkta kalıp su almış. Üstüne bir de ABS beyni tamir görmüş, airbagler dirençli çıktı.
Usta bulaşma, bu araba seni sanayiyle akraba eder diyor ama fiyatı o kadar cazip ki insan acaba alıp yavaş yavaş toplatıp binebilir miyim diye düşünmeden edemiyor. EGR valfi de kurum bağlamış, temizlenmesi ya da değişmesi lazım dediler. Şanzıman geçişlerinde de hafif vuruntu var, basınç tüpü mü bitti yoksa kartta mı sıkıntı var çözemedik. Şimdi sormak istediğim asıl mesele şu; bütçeyi son kuruşuna kadar buraya bağlayıp bu riskleri almaya değer mi? Sizce ağır hasar kayıtlı araba alınır mı yoksa macera aramayıp model düşürüp daha temiz, boyasız bir şeylere mi yönelmeliyim? Daha önce böyle ağır hasarlı araç alıp dikiş tutturabilen var mı, yoksa hep sonu hüsran mı oluyor? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, kararsızlıktan uyuyamıyorum.