2015 model 1.5 dCi Renault Clio 4 Touch paket aracım var, şu an 134.000 km’de. Son 2-3 aydır özellikle otobana çıktığımda, hızım 80-90 km/h civarına ulaştığı andan itibaren sol taraftan acayip bir uğultu ve ıslık sesi gelmeye başlıyor. Sanki sol ön cam milimetrik açık kalmış gibi içeriye deli gibi hava üflüyor. Uzun yolda resmen sol kulağım uyuşuyor, baş ağrısından duramıyorum. İnternette haftalardır Clio 4 rüzgar sesi çözümü arıyorum, kapı fitillerinin içine akvaryum hortumu veya serum hortumu çekenleri mi dersin, kapı gergisini değiştirenleri mi dersin her şeyi okudum ama kafam iyice bulandı.
Geçen hafta bizim buradaki sanayiye kaportacıya götürdüm arabayı. Usta kapıları kontrol etti, kapı ayarın kaçmış, rüzgarı oradan alıyor dedi. Kapıyı biraz içeri aldırdım, fitilleri falan sildik temizledik ama milim değişmedi. Sol aynanın altındaki sıcaklık sensör yuvasından veya aynanın gövdeyle birleştiği yerdeki boşluktan şüphelendim. Orayı komple koli bandıyla kapattım, deneme sürüşüne çıktım ama yine ses kesilmedi. Hatta kapı içindeki cam motorunun mekanizmasında mı bir gevşeklik var diye kapı döşemesini söktürdüm. Hazır döşeme sökülmüşken cam krikosunun kablolarını kontrol ettik, soketlerde hafif oksitlenme bulduk, onları sprey sıkıp temizledik. Ama tabii rüzgar sesine bir faydası olmadı. Başka bir oto elektrikçi de acaba camlar tam kapanmıyor mu, beyin tam kapatma sinyali mi göndermiyor diye kontrol etti. İçerideki konfor beyni ve cam motorunun bağlı olduğu sigorta panelini falan inceledi, sistemsel veya elektriksel bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Aranızda bu derdi yaşayıp da kesin bir Clio 4 rüzgar sesi çözümü bulabilen, şurayı yaptım ses bıçak gibi kesildi diyecek birileri var mı? Kapı fitillerini servisten sıfırıyla değiştirsek sorun çözülür mü yoksa kronik ayna boşluğu mu bu? Aynanın birleşme noktalarına siyah silikon veya dayson çekenler varmış, o kalıcı çözüm oluyor mu? Yardımlarınızı ve tecrübelerinizi bekliyorum, yoksa arabayı bu uğultu yüzünden satma noktasına geldim.