Bizim emektar 2014 model Opel Astra J 1.4 Turbo Active paket aracın dün akşamdan beri sol ön cam düğmesi çalışmıyor. Araba daha 142.000 kmde, şimdiye kadar elektronik tık dememişti ama dün yağmurlu havada camı azıcık aralayayım dedim, bir daha tık yok. İşin garip tarafı, düğmelerin üzerindeki o turuncu led ışıklar sorunsuz yanıyor. Düğmeye aşağı ya da yukarı yönlü bastığımda kapı döşemesinin içinden çok kısık bir röle tıkırtısı geliyor ama ne cam motoru dönüyor ne de camda bir milim oynama var. Diğer kapılardaki düğmelerden camlar sorunsuz inip kalkıyor, sadece şoför kapısındaki bu ana konsolda sıkıntı var.
Bugün sanayideki bizim her zamanki elektrikçiye gösterdim. Usta direk kapı döşemesini sökmemiz lazım dedi, vaktim olmadığı için elletmedim. Çırağı Abi geçen haftaki yağmurda içeri su aldıysa soketlerde oksitlenme yapmıştır, ondandır dedi. Kendim direksiyonun sol altındaki sigorta panelini açıp ilgili cam sigortasını kontrol ettim ama sigorta sağlam görünüyor. Zaten sigorta patlak olsa diğer camlar da çalışmazdı diye düşünüyorum. İnternette biraz araştırdım, bazıları bu Astralarda konfor beyni dedikleri gövde kontrol modülünden (BCM) kaynaklı kronik bir röle arızası olabileceğini yazmış.
Aranızda daha önce bu tarz bir durumla karşılaşan var mı? Sorun gerçekten basit bir oksitlenme ve temassızlık mıdır, yoksa doğrudan konfor beyni veya cam motoru mu değişecek? Boş yere kapı döşemesini söktürüp sağı solu tıkırdatmak istemiyorum. Benzer tecrübesi olanlar yol gösterirse çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.